Neapolská pizza

Neapolská pizza, perla italské kuchyně, je známá svou jedinečnou chutí a texturou, která je výsledkem pečlivé přípravy a pečení. Těsto je připravováno z kvalitní 00 italské mouky, vody, kvasnic a špetky soli, což vede k lehké a vzdušné struktuře s charakteristickými nadýchanými okraji, které jsou při pečení lehce připálené. Tato specifická vlastnost je dosažena díky vysoké teplotě pečení, která se pohybuje nad 450°C, a krátké době pečení, nejdéle 90 sekund v originální italské peci.

Původ neapolské pizzy sahá až do 18. století, kdy byla považována za jídlo pro chudé. Dnes je však symbolem italské gastronomie a její popularita přesahuje hranice Itálie. Autentická neapolská pizza je připravována s použitím jednoduchých, ale kvalitních surovin: San Marzano rajčata, mozzarella di bufala nebo fior di laté, čerstvá bazalka, olivový olej a nic víc.

Pizza Margherita, která je často považována za pravou italskou vlajku, má fascinující historii, která se datuje až do roku 1889, kdy byla vytvořena pizzaiolem Raffaelem Espositem z Pizzerie Brandina na počest návštěvy královny Margherity Savojské v Neapoli, kterou okamžitě zaujala tak, že jí nakonec podle samotné královny i pojmenovaly.

V naší pizzerii si můžete vychutnat pravou neapolskou pizzu, která je připravována s láskou a respektem k tradičním metodám. Každé sousto je oslavou italské kulinářské tradice, která vás přenese přímo do srdce Neapole. Ať už si vyberete tradiční Margheritu, Marinaru, nebo některou z dalších , vždy budete mít záruku, že každá pizza je připravována s láskou a péčí s důrazem na autenticitu a kvalitu.




Používáme jen kvalitní italské

suroviny

Mozzarella Fior di Latte

Název znamená doslova mléčný květ. Oproti klasické mozzarelle má jemnější chuť a je také měkčí, v chuti je sladší a obsahuje méně tuku. Právě pizze dodává tato mozzarella měkkou konzistenci a kořenitou chuť.

Mozzerella di Bufala D.O.P.

Mozzarella s ochranným označením D.O.P se smí vyrábět výhradně z plnotučného buvolího mléka pocházející z Campana. Struktura sýra je měkká a lehce pružná, nikoli však tuhá. 

Scamorza affumicata

Bochánky sýra mozzarella se udí nad ohněm z místních druhů dřeva, čímž získávají tmavou barvu a charakteristickou vůni a chuť.

Grana Padano

Grana Padano se vyrábí v historické chráněné oblasti původu v provinciích Mantova a Brescia. Jedná se o tvrdý sýr z kravského mléka o obsah tuku 39-41%

Prosciutto cotto

Šunka vyrobená z čerstvého vykostěného vepřového stehna, solená a ochucená ve slaném nálevu, ručně tvarovaná a vařená podle tradice, má typickou sladkou vůni s kořeněnými tóny.

Prosciutto crudo

Sušená šunka vysoké kvality – bez kosti. Vybrané maso prochází dlouhým zráním a sušením. Šunka má vynikající vůni a skvělou chuť.

Mortadella

Mortadella s pistáciemi patří k nejznámějším italským specialitám. Skládá se z mletého vepřového masa a podlouhlých nudliček tuku, které tvoří její typickou bílou mozaiku.

Ventricina piccante

Ventricina je pikantní salám z vepřového masa, dochucený solí, pepřem a chilli papričkami. Zraje cca 2 měsíce. Má naprosto jedinečnou a nesrovnatelnou chuť, neobsahuje lepek ani mléčné deriváty.