Mozzarella Fior di Latte
Název znamená doslova mléčný květ. Oproti klasické mozzarelle má jemnější chuť a je také měkčí, v chuti je sladší a obsahuje méně tuku. Právě pizze dodává tato mozzarella měkkou konzistenci a kořenitou chuť.
Název znamená doslova mléčný květ. Oproti klasické mozzarelle má jemnější chuť a je také měkčí, v chuti je sladší a obsahuje méně tuku. Právě pizze dodává tato mozzarella měkkou konzistenci a kořenitou chuť.
Mozzarella s ochranným označením D.O.P se smí vyrábět výhradně z plnotučného buvolího mléka pocházející z Campana. Struktura sýra je měkká a lehce pružná, nikoli však tuhá.
Bochánky sýra mozzarella se udí nad ohněm z místních druhů dřeva, čímž získávají tmavou barvu a charakteristickou vůni a chuť.
Grana Padano se vyrábí v historické chráněné oblasti původu v provinciích Mantova a Brescia. Jedná se o tvrdý sýr z kravského mléka o obsah tuku 39-41%
Šunka vyrobená z čerstvého vykostěného vepřového stehna, solená a ochucená ve slaném nálevu, ručně tvarovaná a vařená podle tradice, má typickou sladkou vůni s kořeněnými tóny.
Sušená šunka vysoké kvality – bez kosti. Vybrané maso prochází dlouhým zráním a sušením. Šunka má vynikající vůni a skvělou chuť.
Mortadella s pistáciemi patří k nejznámějším italským specialitám. Skládá se z mletého vepřového masa a podlouhlých nudliček tuku, které tvoří její typickou bílou mozaiku.
Ventricina je pikantní salám z vepřového masa, dochucený solí, pepřem a chilli papričkami. Zraje cca 2 měsíce. Má naprosto jedinečnou a nesrovnatelnou chuť, neobsahuje lepek ani mléčné deriváty.